top of page

Grundkurs i Attraktionslagen del 2: Don't fuck with my energy!Yes, vi är här. Del 2 i min grundkurs i Attraktionslagen. Nu har ni förhoppningsvis grundförståelsen för hur energier funkar - att vi attraherar samma vibration som vi sänder ut (oavsett vad vi sänder ut). Universum lyssnar inte på ordet inte utan levererar otvetydigt alltid fysiska manifesteringar i samma frekvens som vi befinner oss i. Oavsett om vi vibrerar i rädsla eller i kärlek så får vi mer av samma sak.


Att säga "jag vill inte vara ensam" får dig att känna dig mer ensam, och att säga "jag känner sån kärlek till mig själv" attraherar mer kärlek till dig. Med säga menar jag såklart - känna. Att säga något utan att känna det funkar inte för universum, det är som att försöka beställa en entrecote på McDonalds. Vi måste befinna oss i vår verklighet, leva i den och känna den innan vi fysiskt kan se den.


I Grundkurs i Attraktionslagen del 1 går jag igenom vetenskapen bakom lagen, hur vi önskar, manifesterar och mottar samt hur det går till när våra drömmar manifesteras i fysisk form. I inlägget Konsten att ta emot: hur man inte tänker på det man inte ska tänka på går jag igenom en av de svåraste delarna med attraktionslagen - nämligen hur man försätter sig i receiver-mode. Alltså hur man mottar (sannerligen en konst värd att bemästra).


I det här inlägget ska vi istället fokusera på hur man förändrar sin frekvens. På vanlig svenska: hur mår man bättre när allting känns piss (för vi vill inte attrahera mer piss, ju). Hur höjer man frekvensen så att man kan få det man önskar, när man känner sig långt nere på djupet? Det och lite till coming your way.


För att förstå hur vi vandrar mellan frekvenserna gjorde det en stor skillnad för mig när jag såg dem tydligt framför mig. Man kan då även pinpointa vart man själv befinner sig. Det är sällan vi vibrerar på exakt samma frekvens hela tiden utan ofta vandrar vi mellan de närliggande frekvenserna. Man kan dock inte räkna med att göra enorma hopp direkt, det går inte att förflytta sig från lägsta till högsta vibrationen på en gång. Vi måste vandra genom frekvenstrappan, ett steg i taget. Vissa steg behöver inte vara så länge - men det finns inga shortcuts. Däremot finns det verktyg för att göra vår vandring i frekvenstrappan mer smooth, kvick och trevlig. Första steget för att förändra sin frekvens är att vara medveten om vilken frekvens man befinner sig på.VIBRATIONSFREKVENSER
Lycka/vishet/styrka/frihet/kärlek/uppskattning

Passion

Entusiasm/iver/glädje

Positiv förväntan/tro

Optimism

Hoppfullhet

Belåtenhet

Leda

Pessimism

Frustration/irritation/otålighet

Nedtyngdhet

Besvikelse

Tvivel

Oro

Förebråelse

Modfälldhet

Vrede

Hämndlystan

Hat/raseri

Avund

Otrygg/skuld/ovärdighet

Fruktan/sorg/depression/förtvivlan/maktlöshet
Jag skulle säga att den största magin sker på tre ställen i trappan: längst ner, i mitten och längst upp. Hur kan längst ner och mitten vara magi tänker ni, så låt mig förklara.


Att befinna sig längst ner på skalan är hemskt, för de som varit där och upplevt depression, förtvivlan, sorg, maktlöshet vet att det är en vidrig plats att befinna sig på. Men när vi är på botten kan vi inte sjunka längre, vi kan bara röra oss uppåt (eller stanna kvar men det är nästan en bedrift i sig att göra det i ett liv på 100 år). Det är också när vi når botten som vi kan putta ifrån golvet med fötterna och med hjälp av momentumet sakta röra oss uppåt. Så även om det smärtar kan det finnas något fint i att ha varit här, det kan ge oss motivationen, förståelsen och ödmjukheten inför våra känslor och förnimmelser. Vi förstår livets kontraster, och den här kontrasten får oss att inse: nej tack.


Mitten av trappan, leda, pessimism, frustration är magisk eftersom det är här skiftet sker. Det är först när vi blir trötta på vår situation, irriterade, frustrerade som vi genererar energin till att skapa förändring. Vi trivs så vansinnigt dåligt här, men vi har tillräckligt mycket vibration och energi för att tippa över bägaren. Nästa gång ni befinner er i mitten av stegen - kom ihåg det: helvete vad nära du är vändningen nu.


Toppen av trappan, inte svår att gissa varför den medför magi men vi tar det ändå. Förutom att du mår fantastiskt, känner styrka, vishet, balans, kärlek, lycka, frihet så kan universum manifestera det där du önskat i sin högsta möjliga fysiska form. Det är i den här frekvensen du hamnar i ett flow och alla runt i kring dig tänker - herregud vilken tur hon har. Om du själv väljer att kalla det tur är upp till dig, men sanningen är att du hittat känslan och universum har levererat. Vi måste genuint känna känslorna, leva i frekvensen för att kunna få samma sak tillbaka av universum. Det är inte svårt att gissa att när vi befinner oss här - då levererar universum stordåd.Så hur höjer man sin vibration?Den här listan är inte i kronologisk ordning, börja där det känns lättast. Utöka sedan för att höja vibrationen ytterligare, och ytterligare.Steg 1: sluta döma, börja uppskattaTacksamhet är det snabbaste och enklaste sättet att putta upp sin vibration. Se dig omkring och börja uppskatta. Jag är tacksam för min varma säng, mina mjuka lakan, för att jag har ett kök och ett kylskåp med mat i, för att jag har pengar att handla det jag behöver och mer än så, för att jag har ett gymkort och kan gå på yoga, att det finns yogalärare som tar av sin tid för att guida mig. Oavsett om det är något område där du har svårt att känna tacksamhet, släpp ditt dömande och se de små saker du kan uppskatta just nu.


Kanske avskyr du ditt jobb


Känn tacksamhet för att detta jobb visat dig vad du inte vill jobba med, känn tacksamhet för den lön du får in nu som gör det möjligt för dig att ändå klara dig, kanske har du en kollega du tycker extra mycket om - du hade inte känt hen om du inte jobbat här. Och du lärde ju dig excel via kursen du fick, och av alla 300 som sökte jobbet var det du som fick det. Känn tacksamhet för det.


Kanske har du precis blivit dumpad


Känn tacksamhet för att du fick denna människa till låns under den tiden ni hade med varandra, vilken gåva att ha fått uppleva kärlek. Känn tacksamhet för att du nu får rum för att fokusera på dig själv och utveckla dig i den riktning du väljer. Känn tacksamhet för de lärdomar personen gav dig, nu vet du vad du vill ha mer av och vad du inte vill se i din framtida partner. Känn tacksamhet för kärleken, kramarna och kyssarna du fått. Känn tacksamhet för smärtan, den visar att du har älskat på riktigt.


Svårt att känna tacksamhet?


För jobbet du inte fick? För det dåliga one-night-standet du hade i helgen? För födelsedagen som blev en besvikelse? Utmana dig själv och lägg dömandet åt sidan, uppskatta vad svårigheterna förde med sig. Den där killen från i helgen visade dig vad du absolut inte vill ha i en partner, tack för det! När din motståndare fick jobberbjudandet du inte fick, vet att något ännu bättre väntar runt hörnet - tack universum för att du räddade mig från denna tjänsten - nu kan jag få mitt riktiga drömjobb. Var det inte tillräckligt många som grattade dig på din födelsedag? Känn extra mycket tacksamhet för dem som kom ihåg, de måste verkligen bry sig om dig.


Gör tacksamhet till en vana.Steg 2: acceptera, förlåta, välja kärlekÖka din medvetenhet kring dina tankar och känslor, bara för att de finns betyder det inte att de är sanna. Bli medveten om dina negativa tankar och känslor, reflektera över varför de finns där sedan kan du acceptera dem, förlåt dig själv för att du valde att se din tillvaro utifrån rädsla - och välj nu att se den utifrån kärlek istället. Förlåt dig själv, förlåt människor i din omgivning. Vi alla gör så gott vi kan för att bli älskade, vara lyckliga. Förlåt den arga busschauffören som körde ifrån dig, förlåt det otrevliga kassabiträdet på Ica, förlåt din dumma chef som inte ser ditt hårda arbete.


Bli medveten om hur du kanaliserar din energi, acceptera tillvaron, förlåt och välj på nytt. Busschauffören kanske fått tillsägelser flera gånger om att hon alltid är sen och måste hålla tidtabellen - möt hennes agerande med kärlek. Kassabiträdet på Ica kanske precis blivit nedtryckt av en kund - möt honom med kärlek. Chefen kanske känner sig hotad av din expertis och ditt hårda arbete, när du möter henne med ännu mer kraft får du mer av samma resultat - testa möta henne med kärlek. Vad händer då?


När vi går genom livet med mindre dömande tankar och mer känslor av acceptans, förlåtande och ser på vår omvärld med kärlek höjer vi vår frekvens. Ett resultat är att vi inte bara mår bättre i stunden, vi attraherar också en högre frekvens tillbaka till oss.


Och när det är omöjligt att acceptera, förlåta och se med kärlek då? När man blivit bedragen, misshandlad, våldtagen eller mordhotad. Hur accepterar, förlåter och ser man med kärlek då? Det kan kännas svårt jag är medveten om det, helvete vad motstånd vi gör när vi blir utsatta för så djupa sår. Men det enda sättet att läka såret på riktigt är att acceptera, om du inte kan förlåta just nu - gör inte det. Tvinga inte. Men försök åtminstone att inte göra motstånd mot det som hänt. Detta arbete handlar inte om att frigöra andra människor från sina synder, det handlar inte om att sona deras brott. Det här handlar om dig, din frihet, din frekvens, din frid, ditt liv. När vi lyckas acceptera, förlåta, se med kärlek det är då vi blir fria från deras våld. Personen som skadade dig mår bra av att du lever med ett öppet sår, du mår bra av att läka det.Steg 3: lev i nuet, meditera, fuldansaFundera över sakerna du gör en vanlig dag. Vilka handlingar drar dig ner i vibrationstrappan och vilka för dig uppåt? Vart för skrollande på instagram dig? Vart för en löprunda i naturen dig? Vart för tända doftljus, musik och en bok dig? Vart för ett avsnitt på Netflix dig? Vart för ledsna Kent-låtar dig? Vart för pizza dig? Vart för hemlagad mat dig? Vart för en eftermiddagsnap dig? Vi alla är olika, whatever floats your boat.


När du gör alla de olika sakerna du gör på en dag, fundera över hur de får dig att känna i nuet. Att ha ångest över det som varit, eller oroa sig över det som kommer tjänar ingenting till. Vi kan inte förändra det som varit, och framtiden är bara en illusion - vi vet ingenting. Vi kan gissa, förutspå men det är lika svårt som för meteorologerna att förutse vädret. Med verktygen kan vi gissa oss till att den blir sol i nästa vecka men kommer det en tillfällig skur så gör det. Och vi kan i regel inte se längre än två veckor framåt (och då är vi alla fullt medvetna om att det ÄNDÅ kan ändra sig innan vi kommer dit). Precis så funkar framtiden, det kan ändra sig om fem minuter, om några dagar, i nästa vecka, om två år. Vi vet ingenting. Så känn efter hur sakerna du gör känns just nu. Det är det enda vi kan påverka.


När det känns som att du inte har lust med någonting, fundera på hur det kommer kännas när du gör det som du just nu försöker intala dig själv att göra. Hur får det dig att känna när du fuldansar till din favoritmusik? Det här är ett utmärkt sätt att höja sin vibration. Hur får det dig att känna när du mediterar? Ett nästan ännu bättre sätt att höja sin vibration. Laga mat, ta ett bad, sippa på ett glas vin, ring en vän - bara gör det. Höj vibrationen här och nu. Hitta känslan här och nu.


Steg 4: ge av dig själv, sprid ljus, gör gott för någon annanIbland fastnar vi i våra begär, vi vill fylla vårt behov - jag behöver jag behöver jag behöver. Det här tankesättet gör det bara tydligt för oss att vi just nu saknar det vi önskar, vi befinner oss i brist. Och när vi känner brist, upplever vi mer brist. Så fort vi fäster vår lycka på något utom oss (kärlek, pengar, uppmärksamhet, saker, berömmelse etc) hamnar vi i en lägre vibration. Motgiftet är att vara generös: att ge istället för att ta. Känner du dig fattig? Ge en tjuga till en hemlös. Känner du dig ensam? Le mot främlingar i tunnelbanan. Har du inte tillräckligt med tid? Ge din tid till någon som just nu behöver stöd. Jag upplever den här punkten som en av de allra starkaste eftersom vi - när vi är generösa - inte bara ger vårt ljus, kärlek, uppmärksamhet eller vad det nu än är till någon annan, vi fylls också av mer ljus, kärlek, uppmärksamhet själva.


I onsdags hade jag en grå dag - jag kände mig ensam, oälskad, sorgsen och orkeslös så jag funderade på att ställa in en middagen jag hade bokad med en nyfunnen vän. Usch vad jag inte hade lust att vara glad och peppig på en middag. Men jag gick, och under middagen framkom det att hennes mamma hade blivit mycket sjuk, hon hade fått beskedet dagen innan att hon skulle påbörja en utmanande behandling omgående. Min vän hade också tänk avboka middagen, men bestämt sig för att inte göra det.


Vi beställde in mat och började prata. Jag stöttade henne, lyssnade, frågade, gav råd, vi pratade om livets kontraster, och positiva och negativa energier. Och hon stöttade mig om mitt, lyssnade, frågade, gav råd. När kvällen nådde sitt slut sa hon till mig att hon aldrig träffat någon som mig, att hon fått så många insikter och ville berätta om dem för sin mamma. När hon sa det kände jag hur ljuset i mig strålade av full kraft, jag kände mig sedd, älskad och fylld av energi.


Hon fick närhet, kärlek, hopp, energi och kunde känna tillit av mitt stöd - och jag tack vare henne, i full kraft. Vi kände oss tomma när vi kom till middagen men när vi fick därifrån hade vi gett så mycket till varandra - vi fylldes inte bara av kärleken den andra gav, utan också av den kärlek som genererades i oss själva när vi fick hjälpa någon annan. Det var en så kraftfull påminnelse till mig själv om att vi kan bryta stormen i vårt inre genom att vara solen på någon annans himmel.Steg 5: sug upp och stöt ifrån energierVi anammar varandras energier. Det har ni säkert upplevt mer än en gång, hur ni goa och glada trippar in på kontoret och möts av en vägg av irritation, frustration, sura miner och missnöje. Det är så lätt då att vi sugs in i misären, vi blir till svampar, vi totalt anammar energin. Men det går att lära sig vilka energier man vill suga upp och inte, när vi möter dåliga energier kan vi låta dem rinna av oss. Och när vi träffar på en god vän men hög vibration kan vi ta del av den. Investera och välj att umgås med människor som drar upp din energi, som tror på dig och är intresserade av att vibrera på hög frekvens precis som du. När du lämnar dessa träffar kommer du alltid gå med lätta steg, känna ljus i bröstet och tillfredsställelse i själen.


Vi kan inte förändra människor runt i kring oss, hur mycket vi än vill att vår partner ska vilja vibrera högre, göra vår pessimistiska vän på bättre humör eller få en familjemedlem att förstå att det inte tjänar någonting till att bara klaga. Vi kan inspirera dem genom vårt ljus, vår energi - hoppas att vi smittar av oss lite. Men låt inte deras energi fläcka ner din optimism. Om du måste umgås med människan, lyssna på ett halvt öra (försök inte ge råd, de är inte på rätt frekvens för det) och tralla vidare med vetskap (och tacksamhet) att du inte är där de är. Ett lätt misstag är att låta dem dra ner dig till deras energinivå vilket bara leder till att du lämnar samtalet arg, trött, ledsen, uppgiven och oups... nu var vi långt nere på vibrationstrappan. Offra inte din goda känsla för det. När partnern säger att "vi har inte råd med ditt drömhus", stäng av ena örat, nicka och fortsätt leva i vetskapen, tilliten och excitement över att det kommer till dig när du är i rätt vibration - med eller utan surpuppan.Steg 6: ta hand om din hälsaDen enda du ska leva hela livet med är du. Se till att du mår så bra du bara kan, extra viktigt när vi går igenom svårigheter. Jag vet (jag har själv gjort det många gånger om) att det är lätt att ta till alkohol, dåliga ovanor, festa, sluta äta, skaffa rebounds, träna överdrivet eller vad vi nu än har för destruktiva beteenden. Vi gör det för att bedöva de negativa känslorna. Vad vi inte tänker på är att när vi bedövar känslor - så bedövar vi alla, även de positiva.


Så är man intresserad av att må bättre och höja sin vibration kan man ju inte göra allt i sin fulla makt för att må sämre. När livet krisar borde vår första tanke vara - back to basics. Se till att du sover, se till att du äter näringsrik mat, se till att du dricker vatten, se till att du andas frisk luft, se till att du rör på dig och bonus tipset: se till att du mediterar. Meditation och djupandning sänker våra kortisolnivåer (stresshormon), det sänker vår puls, det eliminerar ångest, ökar självmedvetandet och gör oss uppmärksamma på nuet. Om du är novis när det kommer till meditation så finns det massor av bra guider på YouTube, sök på "Meditation Gratitude" "Meditation Raise your vibration" "Meditation Manifestation". Det gör verkligen stordåd, och effekterna är bevisade av forskning.BONUSDet här inlägget är så himla köttigt med massa bra tips men jag har faktiskt ett till bonus-tips up my sleeve. Det här är en super-övning som direkt, på stört, puttar upp vibrationen markant. Det är nästan så man borde ta betalt för det här. Men här kommer det free of charge:


Skriv ner hela vibrationslistan i ett dokument. Sedan väljer du önskningen du har, om det så är att attrahera en BMW, en friande man, drömjobbet, lägenheten eller bebisar, det spelar ingen roll. Börja sedan längst ner och fyll i dina känslor utifrån vibrationen och din önskan. Gå sedan steg för steg upp i stegen, skriv en mening eller två per frekvens. Ganska snabbt kommer du känna igen dig - här har jag varit, såhär har jag känt, men nu känner jag såhär - åh det innebär ju att jag snart är på den här punkten, och sen den här punkten, och sen här.


När du kommer upp till den högsta frekvensen och du skriver utifrån total tillit och tro - då händer det magiska saker i din energi. Mjölka känslorna du får, gotta dig i dem, fantisera om hur det känns när du är där, hur känns det i kroppen när du står där på din bröllopsdag, när du klappar en rund mage, när du sätter dina bara fötter mot det nya trägolvet, när du kramar gasen med din fot. Ta med dig känslan i din dag (den kommer avta så småningom och det är okej). Nu vet du hur du tog dig dit, vilka tankar och känslor som fick dig att vandra uppåt. Och kanske landade du nånstans på vägen, så det inte är en lika lång klättring nästa gång du vill hitta känslan.


Desto oftare du hittar känslan, desto längre du håller dig kvar - desto snabbare manifesteras din önskan i fysisk form.
Tills vi hörs nästa gång - låt ingen släcka er glöd.


Comments


bottom of page