top of page

Kan Attraktionslagen ge mig min drömpartner?


Minns ni bitchen Nathalie? Hon som får allt hon pekar på av killen som du gav ditt allt till. Han som du blåste en ny rosa bubbla till igen och igen - som spräckte den själv, rakt framför dina ögon, time and time again. Sen gjorde han allt du drömt om och lite till, för bitchen Nathalie.


Jävla bitch, den där Nathalie.


För när du är givmild, flexibel, ödmjuk och gör saker rätt och riktigt med empatin som ledsagare så torkar Nathalie fötterna på ditt rena samvete. Du har gjort precis som du lärt dig av dina föräldrar och gör allt för att alla ska tycka om dig - lärt dig skilja på rätt från fel, varit duktig flicka och vackert placerat andras behov före dina egna. Till belöning får du... ja, inte din drömpartner i alla fall.


Sist vi tittade på hur bitchen Nathalie rör sig i världen så fokuserade vi mest på hennes förmåga att sätta sitt egna värde, gränser och förväntningar sedan vara fullt kapabel att vända på klacken och gå om något eller någon inte ämnade möta dem. Hon kan vara jävligt dryg den där Nathalie, obekväm. Det kan resultera i att hon går miste om många människor, erbjudanden och möjligheter i livet - men då vet hon med 100% säkerhet att dem inte var ämnade för henne ändå. När saker och ting istället trillar in i hennes verklighet och möts av en tydlig kravspec så är det utomordentligt enkelt för henne att utröna vad som verkligen hör hemma i hennes liv och inte. Glasklart, till och med. För de där andra, som hoppades på att de skulle få sola sig i hennes glans en stund, men inte fick möjligheten för de inte pallade möta hennes frekvens - ja för dem är hon bara en jävla bitch.


Och det är något som man måste vara beredd på att leva med, om man vill inspireras av Nathalie. Att vara bitchen i vissa personers historia, inte för att man är elak, utan för att man gör dem obekväma.


Men vet ni vad som mer är obekvämt? Att leva ett liv som inte resonerar med ens hjärta och själ.


Hur man blir bitchen Nathalie och gör det obekväma till en... tja, nästan i alla fall, dans på rosor utan att bli ovän med allt och alla - och faktiskt gå segrande ut ur det hela med Mr Right i handen?


Med hjälp av attraktionslagen, såklart.


Det är klart att man kan tycka att bitchen Nathalie, eller "alla män" är de riktiga bovarna i dramat till varför du inte är lycklig med din själsfrände. Men sanningen är att så inte riktigt är fallet. För om vi för en stund betraktar valfri kille ur ditt liv som, hur ska jag uttrycka det, gav blanka fan i dig för att sen bli prince charming med sin drömska bitch så... är ju den orsakande faktorn du. Bli inte ledsen, låt mig förklara.


Killen i fråga + sin nuvarande drömska bitch = toppenkombo

Killen i fråga + dig = shitstorm


Samma kille, olika resultat.


Man kan alltså se, med all tänkbar tydlighet, hur samma omgivning kan leverera två helt olika resultat - vilket resultat du får beror på dig.


Och vet ni? Det är ju något vi faktiskt kan göra något åt.Betyder det här att jag måste bli en bitch?Svaret på den frågan är nej, lika mycket som svaret på frågan "får jag allt jag vill ha om jag alltid är snäll och trevlig?" också är nej. För universum lyder inte under vett och etikettlagen utan under attraktionslagen, universum hänger alltså inte upp sig på om man är en vandrande ängel eller en bitch som Nathalie. Det är synkroniseringen med ens egna ideal som levererar resultaten. Du behöver alltså inte förändra den du är överhuvudtaget, du behöver börja respektera den du är.


Bitchen Nathalie ifrågasätter inte om hon är värd vackra blombud, gulliga lappar, ekonomisk trygghet eller diverse andra kärleksfulla gester - hon förväntar sig det. Det är inte något hon behöver förtjäna rätten till. Självrespekt handlar om att ta sina värderingar på allvar och vägra kompromissa om saker som är viktiga för en. Lita på ditt omdöme och dina åsikter, sök inte bekräftelse på dem utifrån och låt ingen övertyga dig om att deras logik är skarpare eller mer korrekt än din. Istället för att forma dig för att passa in i andras ramar, gör som bitchen Nathalie och bestäm precis hur din ram ser ut och LÅT universum leverera matchande komponenter till den våglängden.


Kanske har du en viss bild av exakt vilka komponenter du skulle vilja se och prick när - släpp ditt kontrollbehov och dina förväntningar, låt universum lösa saker och ting medan du, tja till exempel bubblar runt på spa eller något annat trevligt! :) Ha full tillit till att så länge du fokuserar på den verklighet du vill se, så kommer universum - på ett eller annat vis - alltid matcha det. Ganska ofta på ett sätt du inte förväntar dig. Det enda misstaget du kan göra är att inte lyssna inåt och på dig själv utan låta oljuden utifrån styra ditt liv.


När universum väl levererar en perfekt match av din frekvens och fokuseringspunkt kommer inga av dina värderingar eller förväntningar få denna makalösa varelse att tycka du är ett uns till bitch förresten, om du oroade dig över det - för du är hens matchande frekvens och fokuseringspunkt. Blir nästan blödig bara jag tänker på det.


Ganska ofta pratar jag om att inre förnimmelser, känslor, är vägvisare i våra liv. Som en inre GPS. Det som vi gör fel i tolkningen av känslorna är att vi läser negativa känslor som andra människor uppbådar i oss som bevis på att dem är otrevliga människor. Det är en misstolkning. Vi mår inte dåligt för dem är pissiga personer, vi mår dåligt för att vi vänder uppmärksamheten från den vi är. Vi överger vårt egna vägledningssystem och låter externa omständigheter styra, låter andra människors vägledningssystem styra. Vi följer andras vägvisare och när vi hamnar på fel plats pekar vi finger och säger att det är deras fel!


Och det är klart, att andras reaktioner och handlingar ibland kan vara riktigt vilseledande. Därför är det viktigt att inte tolka andras handlingar genom linsen av dina värderingar. När vi observerar någons handlingar och analyserar dem med vår logik - då blir vi jäkligt förvirrade. Den här personen agerar ju i rak motsatts till hur jag hade gjort i hens ställe!! Men faktum är att våra åsikter ibland skiljer sig åt, våra värderingar kan vara olika. Det finns inga rätt eller fel värderingar, men det finns olika. Och olika passar inte särskilt bra ihop.

Kan attraktionslagen ändra på någon till att matcha mina värderingar?Valid fråga, men svaret här är ... njae.


Ingen människa vill bli omgjord för att matcha någon annan, om vi ska vara helt krassa. Idén med att hitta en härlig prick att dela livet med handlar ganska lite om att rida in någon eller klippa och klistra ihop vår prins - istället handlar det mer om att ha det jäkligt trevligt med någon vars personlighet och livssyn redan matchar och harmoniserar med vår. Desto mer DU du är, står upp för dig och den du vill vara - desto mer RÄTT människor kommer naturligt dras in i ditt liv. Ibland kommer människor som redan existerar i vår närhet att matcha din frekvens, ibland inte. Det är bortom vår kontroll.


När du tappar bort ditt DU, inte verbaliserar vem du är och vad du står för - desto mer luddigt och fluffigt och konstigt blir allt.


Och när du stöter på människor som fascinerar dig, drar dig in i någon slags magi samtidigt som dem får dig att bli galen av frustration och se rött så händer det av helt andra anledningar. Ibland stöter vi på själsfränder som fyller ett helt annat typ av syfte än den vi föreställer oss.


Irina Dize som skrivit #Attraktionslagen beskriver det såhär:


De flesta av oss associerar uttrycket själsfrände med någon man ”känner igen” redan vid första ögonkastet. Någon som avslutar ens meningar, skrattar på rätt ställe och tänker i samma banor som man själv. Detta antagande är korrekt men vad många missar är att själsfränder ofta dyker upp i form av ens raka motsats. De människor som skapar de största stormarna i våra liv är också själar vi ingått avtal med innan vi fokuserade en del av vårt medvetande i denna tid & rum -dimension. Deras uppgift kan beskrivas med följande ord:

Jag kommer att vara en katalysator för din utveckling. Mötet med mig hjälper dig skapa nya idéer, nya slutsatser och nya preferenser. Dessa nyheter blir källor till ny glädje, en passion som lockar dig framåt i din ständiga önskan att förverkliga dig själv.

Precis som din personliga tränare på gymmet skapar själsfränder det slags motstånd som behövs för att du ska uppnå önskade resultat. Så här lyder deras arbetsplan:

Jag kommer att vara omöjlig för dig att förändra. Om du vill må bra blir du tvungen att använda ditt fokuseringssinne för att betrakta mig på ett sätt som inte separerar dig från din naturliga frekvens: kärlek. Det här hjälper dig att minnas vem du egentligen är och vilken gränslös makt du har över din upplevelse av livet.

Det här innebär att du alltså inte "drabbas" av hopplöst dåliga män i universums sadomasochistiska lek - det innebär att det finns något att lära här. När du upplever kontrasten från det du önskar se blir du medveten om att du behöver justera din fokuseringspunkt. Kanske kan vår frustration och ilska övergå i en uppskattning för erfarenheten vi just varit med om. Tacksamhet för att vi nu kan spänna pilbågen med lite mer precision mot det som faktiskt är vårt mål, istället för att ägna tid åt att sörja alla de gånger vi missat och beskylla prick alla andra för att vara anledningen till det. Varenda detalj som du avskyr skapar paradoxalt nog exakt det du drömmer om i den verklighet som väntar på att manifesteras så fort du sliter blicken från felaktigheterna i den du befinner dig i nu. Det vackra med att få erfara vad vi inte vill ha, är att vi utkristalliserar exakt det vi önskar se.


Tack vare de friare som gjort dig besviken har du skapat ett förhållande med en man som litar på dig och värdesätter dina goda sidor, du har skapat ekonomisk stabilitet, emotionell trygghet, omtänksamma vänner och ett harmoniskt hem för dina barn. Du har skapat en version av dig själv som är självsäker, avslappnad och omhändertagen.


När du betraktar bitchen Nathalie leva i denna verklighet blir du frustrerad och uppgiven. Men det är inte Nathalie som gör dig illa till mods - utan din uppmärksamhet på att verkligheten du beskådar inte speglar din skapelse. Hon blir kontrasten som gör dig smärtsamt medveten om ditt avstånd till dina egna avsikter. Don't shoot the messenger, bitchen fyller sin uppgift i ditt liv - hon hjälper dig utvecklas. Nu är det din tur, att leva upp till den nya standard du skapat!


Ta tillbaka maktenNär vi låter människor utanför oss, som själsfränder i form av bitchar eller oseriösa män styra vårt humör blir vi slav under deras beteenden. Oavsett om de gör ditten eller datten så styr de vår vägvisare, våra känslor, vårt inre kompass. Deras beteenden äger oss. När vi göder en situation eller tanke med vår energi, oavsett om det är i uppskattning eller ren protest, så expanderar universum för att ge oss alla tänkbara bevis på vår fokuseringspunkt. Desto mer vi tänker på det vi vill slippa se, desto mer bevis på just exakt det får vi. Attraktionslagen har ingen chans att leverera något annat än din aktuella frekvens.


Irina Dize skriver:


"Det spelar ingen roll hur välgrundade orsaker du har att kritisera någon eller något, när ditt fokus hamnar på negativa saker aktiverar du vibrationen av dem inom dig och orsakar därmed disharmoni med vibrationen av det du önskar, därav obehaget. När det finns en negativ vibration inom dig är du dessutom en matchande komponent till det negativa."Så hur hittar vi tillbaka till oss, vår kärna, vår inre bitch:


Skifta perspektiv


Zooma ut när detaljerna i andras beteenden väcker obehag i dig, och zooma in på detaljerna som bekräftar att de är älskvärda individer. Fokusera på de härliga känslorna som de väcker i dig, och låt attraktionslagen matcha din verklighet med känslorna du känner här och nu.


Sluta be om lov och sluta anpassa dig efter andra, börja lyssna på din inre vägledningssystem och umgås med de du vill, hur du vill, på de villkor du vill. Informera världen om vad det kostar att umgås med dig och vad du förväntar dig i ditt liv, blunda för resten, och låt universum leverera komponenterna. Fokusera på att ha kul, då befinner du dig i din högsta frekvens.


Vänd blicken


Det man inte vet om, mår man inte dåligt av, eller hur? Saker och ting kan pågå men vi kan bara störa oss på det när vi blir medvetna om det, kan du testa återgå till att inte vara medveten om det som pågår igen? Bara det vi lägger vår uppmärksamhet kan existera i vår verklighet, så fort vi vänder blicken slutar det att existera. Vänd huvudet i den riktning du vill, ignorera resten.


Irina Dize:


"...goda lärare förtjänar vår kärlek och respekt – men passar bättre i klassrummet än hemma i sängen. När jag stöter på människor av det här slaget brukar jag ta ett steg tillbaka, så långt det behövs för att kunna beundra dem utan att bli dammig av skiten de rör upp omkring sig."Det är alltid lättsamheten, den goda känslan och kärleken som leder vägen. Låt inte andra människor styra din skuta, deras karta är ritad över ett helt annat hav. Du kommer aldrig fram till din skatt med någon annans karta - följ ditt inre vägledningssystem, önska - förvänta - manifestera, och låt de som tittar på tycka du är en bitch om de vill. Sorry not sorry!
Mer om Bitchen Nathalie:


Mer om Attraktionslagen:


Mer om själsfränder:

Comments


bottom of page