top of page

Vad är en fuckboy? Hur du känner igen dem & hanterar dem

Fuckboy, bad boy, player, as - kärt barn har många namn (och ja, det finns dumma tjejer också, men ni läser inte om dem i just det här inlägget). Om du ännu i ditt liv inte stött på en fuckboy - grattis och varsågod - här kommer en överlevnadsguide för när den dagen kommer. För oss andra, som stött på både en och två av dem skänker det här inlägget istället en liten tröst om att det faktiskt ligger något värdefullt i hela upplevelsen.


Fuckboy

substantiv [fuhk boi]


En man som inte respekterar kvinnor men förlitar sig på dem. Han är distanserad, bryr sig inte om andras tid och han commitar inte. Han är självupptagen, gör dumma grejer och leker med andras känslor.


Checklista för att veta om du har att göra med en fuckboy


Du har ingen aning om hur många tjejer som finns i hans liv

Om telefonen ligger upp och ned och signalen alltid är på ljudlöst när ni hänger kan du börja ana ugglor i mossen. Bara för att man har det är man ingen fuckboy såklart, men en fuckboy har det helt klart. Du syns heller aldrig på hans sociala medier, om du ens kommer till att träffa honom i verkligheten såklart för...


Han blåser av planer på att ses men glider in på DM

Genom text har han full kontroll över situationen, och en fuckboy vill hellre ha bilder än the real thing. Fråga mig inte varför, det här är en speciell type of breed. De är lata och de tycker om att få saker levererat till dem gratis. Det här är en kille som endast håller till på snapchat och instagram. Varför? För att på snap/insta kan han skicka samma bild till många tjejer samtidigt - och ingenting sparas. Dessutom behöver han inte ditt nummer, för han kommer aldrig att ringa.


Han är respektlös mot sin egen mamma

Nummer 1 varningssignal, hur en kille behandlar sin mamma är en inblick i din framtid om du stannar med denna man. Hur en man behandlar sin mamma ger en god fingervisning om hans syn på kvinnor, han skulle aldrig erkänna att han behandlade henne dåligt dock - bara observera och agera därefter.


Han kommenterar ditt och andra tjejers utseende

Här finns inget intresse av ditt unika jag - han har en bild av hur en tjej "ska" se ut och lägger kommentarer om du stämmer in på bilden eller inte. Han är killen som säger att du ser lite trött ut när du är osminkad, ger komplimanger invirade i kränkningar, neggar och informerar dig om vad han tycker är sexigt på ett sätt som får det att kännas olustigt.


Han ber om nakenbilder

På riktigt, vem gör ens det? Skicka absolut aldrig bilder till någon du inte litar på, och knappt ens det heller (med tanke på tidsåldern vi lever i).


Han ställer inga frågor om dig

Så länge det inte handlar om sex eller utseende då. Han pratar dock gärna om sig själv stort och brett. Men förvänta dig inga frågor om hur du mår, vad du har för intressen eller vad som är viktigt för dig.


Han gillar inte stämplar

Han gillar att hålla saker i gråzonen så att du är osäker på vart ni har varandra. Han säger att han inte gillar etiketter och tycker att ni har det bra som ni har det. Däremot går han ofta väldigt snabbt fram - puss-emojis, baby och gumman är snarare regel än undantag. Och när det blir lite jobbigt glider han ur bild, försvinner spårlöst och återuppstår några månader senare (i din telefon) som att ingenting har hänt.


Han säger vad han tror att du vill höra

Vänder han kappan efter vinden? Håller med i dina argument och säger att han ska ändra sig bara för att sekunden efter glida in på dirty talk? En fuckboy är en manipulatör av rang och tycks veta exakt vad han ska säga för att fånga ditt intresse. Det är lätt att vifta bort varningssignalerna eftersom han är så fruktansvärt duktig på att styra dig dit han vill.Så vad tusan är värdefullt i att handskas med en sån här figur?


Genom att stöta på olika typer av människor, testa olika saker och uppleva konsekvenserna av dem blir vi en massa kunskaper rikare. En fuckboy är alltså en fantastisk lärare i ämnet "vad du inte vill ha i ditt liv". När vi vet vad vi inte vill ha kan vi formulera exakt vad det är vi vill ha. Men när vi stött på en fuckboy ska vi aldrig försöka manipulera våra fysiska manifesteringar för att få det vi egentligen vill ha. Den här fantasin om att hitta en badboy och få honom så kär i dig att han förändras existerar inte. Hur du än vrider och vänder på dig själv för att få denna fuckboy att bjuda ut dig, älska dig i nöd och lust eller sluta likea bilder på andra tjejer online så kommer det aldrig att ske (åtminstone inte på sättet du tror).


Du hamnade i en relation/situation med den här människan för att du ignorerade känslan av obehag som han fick dig att känna när han t.ex. bad om en nakenbild efter att ni skrivit i två dagar. Eller när han var respektlös mot sin mamma. Eller när han fällde en kommentar om ditt utseende. Du ignorerade känslan av obehag och försökte tvinga fram ditt önskade resultat genom din egen handling. Du försöker justera din verklighet utefter hur du vill att den ska se ut, fast den just nu är någon helt annan. Tyvärr blir resultatet (som bekant) bara mer av vad du inte vill ha.


Hur gör man för att undvika dessa typer?


Känsla kommer alltid först, sen handling/verklighet. Vi kan inte hoppa över mental synkronisering med vårt mål, när vi agerar utan att först känna rätt känsla blir alltid resultatet en oharmonisk fysisk konsekvens. Din fuckboy hade aldrig kommit så här nära dig om du inte ignorerat obehagskänslorna du kände initialt och försökt justera er relation mekaniskt. Om du istället känner känslan av vad det är du vill ha först (närhet, tillgivenhet, connection) kan fuckboyen aldrig nästla sig in i ditt liv. För du kommer inte att ignorera dina obehagskänslor och resultatet blir därför att han inte kan manifesteras fysiskt i ditt liv som något mer än en förbipasserande. Eller så fattar han vinken och steppar upp till din nivå - så att han matchar din energi (men i så fall är han nog snarare en vanlig snubbe med fuckboy-tendenser, en renodlad fuckboy steppar inte upp - han sticker). Och om han glider ur bild när du justerat din känsla, då har du gjort precis rätt - nämligen fintat bort en fuckboy på smidigast möjliga vis.


Efter en erfarenhet med en fuckboy blir vi mer uppmärksamma på våra känslor och instinkter - vi blir experter på att avgöra hur väl en människa matchar oss eller inte. Vi kan direkt känna av vilka sidor av varandra vi kan ha nöje av tillsammans, och vilka sidor vi helst låter bli. Istället för att kompromissa din egna personlighet, erbjuda mutor eller vara inställsam för att vara någon snubbe till lags kan du nu (när du har rätt känsla, humör och attityd) istället fokusera på om den här snubben är dig till lags? Ta dig själv och dina behov på allvar och acceptera att alla inte passar dig. När vi slutar försöka tvinga folk ge oss det vi behöver så kommer också de att sluta försöka tvinga oss ge dem vad de behöver. När vi hittar känslan, humöret, rätt attityd och aktiverar våra känselspröten för bullshit så stöter vi inte bara bort killarna som inte kan fylla vårt behov - vi attraherar de killar som kan det. Powerful stuff!Hur man hanterar en fuckboy like a pro


  1. Var självständig och prioritera din värdighet. Du bestämmer ditt egna värde, sätt det högt och sätt alltid dig själv i första rummet. Var en boss. Ta inte skit.

  2. Ha åsikter och preferenser - var inte rädd för att uttrycka dem, men gör det med en trevlig ton. Låt ingen, inte ens en fuckboy, sänka din vibration. Stå upp för dig själv, men bråka eller kräv inte.

  3. Backa och låt din tystnad tala. Ha en no-nonsense filosofi. Låt han ge vad han är villig att ge självmant, observera och agera därefter. Vet vad du accepterar och inte, var redo att lämna situationen om den inte håller sig inom dina gränser.

  4. Lita på dina instinkter och observationer. Om du känner obehagskänslor låt det vara din guide. Om han ignorerar dig, försök inte mer. Vad en människa visar i handling är det enda språk som betyder något.

  5. Tävla aldrig om en kille med andra kvinnor. Om en kvinna kan sno din kille - låt henne, för du vill ändå inte ha honom längre.


Du är ett magiskt, unikt och fantastiskt exemplar av dig själv. Vibea inte med människor som varken ser, bryr sig om eller är intresserade det.

Comments


bottom of page