top of page

Grundkurs i Attraktionslagen del 1: Be the energy you want to attract


Idag börjar vi i den ände jag tror blir allra viktigast för att ni ska hänga med i mina svängar framöver. För det här ämnet kommer vi återkomma till många gånger, i många inlägg. Mina damer och herrar - Grundkurs i Attraktionslagen del 1.


Kanske har ni hört talas om attraktionslagen (law of attraction) förut via Oprah, TedTalks, någon flummig kompis, eller kanske filmen eller boken The Secret. Men attraktionslagen är ingen secret, teorin och budskapen har alltid funnits oavsett om det predikats av en munk eller av en präst. I kyrkan lär vi oss att Gud ger oss de svårigheter och de blessings vi ska leva med, vi lär oss också klassikern "be så ska du få" . Det finns mycket fint i tron, även om jag valt att inte ägna mig åt just religion. Men tro - det gör jag så det räcker och blir över.


På grund av The Secret (som jag helt ärligt avråder er ifrån att kolla på då den enligt mig sätter teorin i ett flummigt och pseudovetenskapligt sammanhang) har attraktionslagen tappat sin seriositet. Vilket är synd, för det är egentligen väldigt klara och tydliga bud. Du måste inte göra visionboards, sjunga mantran eller affirmera en gång i kvarten. Eftersom att jag själv är mer lagd åt det vetenskapliga hållet blev jag eld och lågor när jag hittade Irinas blogg för några år sedan. Irina skriver såhär:


Det är inte förrän man skalar bort allt new age–flum som det hela börjar låta trovärdigt. Faktum är att jag fram tills helt nyligen inte ansåg attraktionslagen vara något mer än ett slags psykologiskt placebo som gör att man, så fort ett specifikt mål blivit fastställt, söker sig till det medvetet och undermedvetet, lägger märker till fler möjligheter och tar större risker. Denna teori känns både logisk och trovärdig… på alla sätt utom ett. Den ger ingen tillfredsställande förklaring på alla konstiga sammanträffanden man råkar ut för när man sänder ut ett önskemål till universum på det sätt som attraktionslagen föreskriver. Hur kommer det sig att personer och situationer bortom ens kontroll plötsligt dyker upp i precis rätt tid på precis rätt plats? Det kan nästan beskrivas som magiskt och gör att man blir nyfiken på vad som egentligen pågår bakom kulisserna. För några veckor sen gjorde jag äntligen slag i saken och började sätta mig in i påståendet att alla s. k. mirakel kan förklaras med ”enkel” kvantfysik.


Så vi börjar där, kvantfysik.


Inom fysik går det att förutsäga och räkna ut sannolikheter för olika utfall - men det finns de fenomen som man inte kan förklara. Kvantfysikerna undersöker dessa oförklarliga fenomen, och har kommit fram till ett par slutsatser:


1. Allt i universum består av energi.


2. Energi kan inte skapas eller förintas, bara omvandlas.


3. Energi vibrerar på olika frekvenser och identiska frekvenser attraherar varandra.


Och sätt på er glasögonen nu:


4. Atomens beståndsdelar (elementärpartiklar) följer inte alltid den klassiska fysikens lagar: en elementärpartikels vågfunktion kollapsar till en klassisk partikel när man fäster uppmärksamhet på den.


Let me break it down to you (pun intended): Inom den klassiska fysiken vi studerar i grundskolan har atomer fasta definierade gränser, de befinner sig på en viss plats vid en viss tidpunkt och påverkar inte varandra. Men när man kikar på de minsta beståndsdelarna, elementärpartiklarna, så ser man att de överlappar och ändrar varandra, de kan kombineras och bilda något nytt. De kan befinna sig på fler platser samtidigt, och det är inte förrän man fäster uppmärksamhet (alltså observerar den) som den väljer att befinna sig på en bestämd plats vid en bestämd tidpunkt. På ren svenska: elementärpartiklarna förvandlas från vibrationer till materia när forskaren iakttar dem. Man ser det man vill se, i full bemärkelse.


Eftersom allt är energi och vibrerar på egna frekvenser, och lika frekvenser drar sig till varandra betyder detta att jag vibrerar på en frekvens och attraktionslagen levererar mer av den frekvensen till mig. På klarspråk innebär detta att hög vibration ger mig mer saker på hög vibration, och vice versa om min vibration är låg.


Låt säga att tre personer alla befinner sig på en riktigt hög frekvens, de lever life. Enligt attraktionslagen manifesterar universum mer av deras frekvens i enlighet med deras individuella övertygelser: den ena personen blev erbjuden drömjobbet, den andra fick bilen han drömt om, den tredje finner sitt livs kärlek. Energin de får är identisk med den de sänt ut - men det är individens uppmärksamhet som gör att de mottar olika saker. Vi bestämmer själva vad det är som gör oss lyckliga.


På exakt samma sätt drar vi alltid till oss det vi är mest rädda för, självuppfyllande profetia is a thing here. När vi uppmärksammar, känner och manifesterar att vår partner träffar någon annan, hur vi aldrig får den där befordran på jobbet eller inte lyckas klara tentan - gissa en gång vad vi drar till oss för energi. Det här är lika lätt som 1, 2, 3. Men det handlar inte bara om att "tänka mer positivt" utan det kräver lite övning och finess.
Manifestering steg för stegSteg 1. Önska


Bestäm vad det är du vill ha och varför du vill ha det. Zooma ut när du önskar, kanske önskar du egentligen inte dig "en lottovinst" utan pengar till en ny lägenhet? Då är det lägenheten du ska fästa uppmärksamheten på, inte lotten eller pengarna. Tänk också på att ordet inte är totalt obetydligt i dina önskningar. Jag vill inte bo i ett råtthål = du får ett råtthål.


Steg 2: Tro


Lita på att universum kan sina grejer, känn övertygelse över att det redan är på gång. Du VET att det här kommer: lev, tänk, bete och känn dig som en person som redan har det du önskar. Det är inte din uppgift att oroa dig för hur det ska gå till.


Steg 3: Motta


När vi känner oro, tvivel eller undrar varför inget händer blockerar vi vår dröm - vår frekvens sjunker och vi får mer av det vi känner (alltså oro, tvivel och inget händer). Se till att hålla uppe din frekvens genom att leva dig in i känslan du får när önskan slår in. Hitta ditt goda humör - och var sedan öppen för de nya möjligheterna som uppdagar sig i ditt liv.Hur ska jag önska för att universum ska förstå?
"Jag vill inte längre vara ensam" är en smärtsamt dålig önskning. Jag säger inte vad det är jag vill ha, bara något jag inte vill ha. Och ni vet ju hur det funkar = mer ensamhet. Så länge jag fäster uppmärksamheten på "ensam" och befäster önskningen med mina känslor av ensamhet är det precis vad jag får mer av.


"Jag vill bli gift" är lite bättre, men bara för att jag är gift betyder det inte att jag inte känner ensamhet, eller hur? Vi har fortfarande inte hittat kärnan i vad jag vill. Bli mer specifik.


"Jag önskar en kärleksfull relation, jag vill älska och bli älskad" bra nu börjar vi närma oss. Men hur attraherar man en frekvens man inte redan har? Vi måste alltså höja vår frekvens till att matcha vår önskning - känn dig älskad av dig själv, känn genuin kärlek för alla dina vänner, din familj, nära och kära. Kärleken existerar här och nu hela tiden, känn den. Desto mer du känner den, desto mer får du levererat till dig.


Använd inte uttryck som "jag vill" eller "jag behöver". Lev i önskningen, känn önskningen. Försätt dig i ett tillstånd där du känner att du redan har det du önskar. Den enda tidpunkt som existerar är nu, detta ögonblick. Det förflutna kan vi inte göra något åt, framtiden är en illusion. För att göra det här extra tydligt:


For instance, championship football teams don’t first win the Super Bowl, then play like champions, then imagine being champions, do they? (That would actually be past to future.) No, they picture themselves as champions first (creating their future), then they play like champions (in the present) – and only then do they win the Super Bowl (and in that moment, winning the Super Bowl becomes their past).


So if you want something, you must first create it in your future. Allow yourself to see, feel, and experience already having it. Then, in the present, take action as though you are already living in the future you created. And guess what will happen? You’ll get extraordinary results, which will ultimately become your past. So you see, you actually get to create your past too!


Bonustips: önska dig inte sånt du egentligen inte vill ha för att du "nöjer dig" eftersom det du egentligen önskar verkar för stort. Önska dig inte en liten etta på 20 kvadrat i en förort om du egentligen drömmer om en flådig våning i innerstan - antingen lyckas du aldrig få en lägenhet i förorten (eftersom dina egentliga känslor blockar dig) eller så får du den där ettan men fortsätter vara missnöjd eftersom ditt egentliga behov inte är tillfredsställt.
Hur kan jag tro på något jag ännu inte ser?
Nothing worth having comes easy eller hur var det nu. Bara för att vi önskar oss ett sexpack på magen betyder det inte att vi kan sätta oss på en stol och invänta leverans. Vi måste leva som att vi har ett sexpack, träna och äta som att vi har ett sexpack. Men oroa dig inte - det här handlar inte så mycket om att get our hands dirty som det handlar om att vi behöver trust the process.


Att tro handlar om att vara övertygad, att känna tillit. Din önskning kräver lika mycket övertygelse som du känner inför att det kommer en ny morgondag. Inte oroar du dig för att kroppens celler verkligen gör sitt jobb där inne efter att du varit på gymmet - du känner tillit till att den gör det. Inte gräver du upp ett frö du sått för att kontrollera att det börjat växa - nej du vattnar och förlitar dig på att den gör det.


Anledningen till att många av våra önskningar inte slår in handlar om att vi blockar oss själva med lägre frekvens (vår grundläggande övertygelse är att man inte bara FÅR en 10 miljoners lägenhet för man önskar sig det). "En önskan som står i konflikt till en starkare övertygelse eller förväntning har ingen chans att manifestera sig". Om du undermedvetet är övertygad om att man bara vinner småslantar på trisslotter - varför köper du ens en trisslott och förväntar ditt något annat resultat? Om du låter universum sköta jobbet medan du är upptagen med trevligare saker ligger det helt plötsligt 10 miljoner på kontot och rätt lägenhet manifesterar sig på hemnet.


Ett annat krokben vi gärna sätter för oss själva är att vi bestämmer precis hur universum ska bete sig - 10 miljoner på en trisslott önskar vi oss. Men tänk om universum tänkt leverera 10 miljoner på andra sätt som du inte kan förmå dig se? Kanske är det den där jobbmöjligheten du inte vågar ta, kanske är det den där drömmen om att skriva en bok du inte vågar påbörja, kanske är det ett okänt arv på väg in, kanske blir du kär i personen som redan bor i drömlägenheten. Vi behöver göra oss av med trosföreställningar och antaganden för att göra plats för mirakel.


Ett tredje krokben är att vi önskar oss saker vi inte kan tro på. Vi gör det för svårt för oss själva (tro är en muskel, börja med 1 kg sen jobbar vi oss sakta men säkert upp mot 150 kg). Ingen dröm är för stor, så länge vi hundra procentigt kan internalisera den och tro på den.
Konsten att motta
Det är nu vi sållar grynen från kornen. Att önska kräver lite finess och att tro kräver övning. Men att motta, här behöver vi det tunga artilleriet.


Varenda tanke är en avsikt, när vi känner oro, tvivel, blir frustrerade eller fokuserar på något negativt så bekräftar vi det för oss själva - vi får mer av samma sak. Så hur hanterar vi när saker går åt skogen, när vi blir utskällda av en arg kund, när pojkvännen dumpar oss, när vi missar bussen eller när vi får en faktura vi inte kan betala? Knyt inte näven, jag vet att det är svårt att inte göra det, men det här är kanske det viktigaste av allt med attraktionslagen. Se det som att universum testar din tro, är du fortfarande lika övertygad trots att dina omständigheter tycks påvisa annat? Universum has a funny way att ta något från oss precis innan vi får leverans. Om du försöker manifesterar pengar men får räkning på räkning just precis nu, då är du förmodligen nära.


Ställ in dig på rätt frekvens och gör dig redo för att motta genom att:


Släppa kontrollen, låt universum ta ratten. Hitta ditt goda humör, gör något annat. Gå ut och dansa, ta ett bad, gå ut på en löptur. Whatever floats your boat, manifesteringen har en tendens att trilla ner i ditt knä precis just när du glömt bort den.


Fundera inte på HUR universum ska lösa det här, eller med vilka ingredienser. Det är inte din uppgift. När universum vill att du ska ta ett steg i en viss riktning får du en signal, öppna ögonen för signalerna och lyssna på dem. Det kan vara en insikt, en känsla eller en symbol. Lita på dessa signaler och agera på dem.


Och hur vet man om det är universum som vill att man ska ta aktion? Du känner dig uppspelt, uppgiften känns enkel och snabb att utföra. När något känns svårt, omständligt och utdraget är det inte universum som kallar på dig - dessa ting bottnar snarare i att du oroar dig över hur önskan ska gå till.
Hur manifesteringar levereras
Alfareflektionen


Säg att du fokuserat på 100 000 kronor. Inom ett par dagar kommer något som kallas för alfareflektionen - ett sammanträffande. Du kanske hittar en hundralapp i botten av jackfickan, eller du hör "hundra tusen" flera gånger den dagen.


Lugnet före stormen


Sen händer det ingenting. Här brukar de flesta tappa fokus, ifrågasätta - hallå, hörde du mig? Tro mig, universum har utmärkt hörsel.


Betareflektionen


Håller du visionen, känslan och frekvensen levande och i topp upplever du så småningom betareflektionen. Det är fortfarande inte precis det du önskade dig, men du kan börja gissa dig till hur pengarna ska manifestera sig i fysisk form. Du kanske får en affärsidé, ett nytt erbjudande eller någon vill köpa något av dig som du inte trodde hade något värde. Behåll fokus här, tro inte att universum är klar.


Fysisk manifestering


När den egentliga manifesteringen uppenbarar sig är det ofta efter en handling från vår egna sida. Handlingen känns lätt, lustfylld, logisk och bekväm. Universum har gjort 90% av jobbet och lägger bollen mitt framför mål, du behöver bara putta in den med dina 10%.Jag älskar paradoxer och ni kommer att läsa en massa fler paradoxer i den här bloggen framöver, men den första blir den här: Om du lever i övertygelse om att det är slumpen, Gud eller någon annan som skapar din verklighet får du (enligt attraktionslagen) resultat som motsvarar den övertygelsen. Så om du inte tror på attraktionslagen, attraherar du mer av just det. Touché!


När jag började använda mig av attraktionslagen tänker jag lite såhär: visa vad du går för. Jag började lite nätt med att attrahera mig en vinst på chokladhjulet på Liseberg (det funkade). Sedan dess har jag attraherat lägenheter, möbler, sms, telefonsamtal, flygbiljetter, utbildning, jobberbjudanden, kärlek och vänskaper. Be och du ska få.Commentaires


bottom of page