top of page

Konsten att ta emot: hur man inte tänker på det man inte ska tänka på


Åh vad det hade varit trevligt om man bara kunde skriva sin önskelista, sätta sig på en pall och invänta datumet då man vet att paketet ligger under granen. Trippa ner för trappen innan gryning och snegla på dem, klämma på dem. Och prick efter Kalle Anka öppnar man paketen och där ligger önskningarna som på rad. Mmm vad kontrollbehovet göttar sig i den tanken.


Och såhär funkar ju önskningar när vi människor styr över dem, när det är mamma som tar emot önskelistan, inhandlar, slår in och levererar på bestämt datum och klockslag. Men nu har vi att göra med energier, vibrationer eller vad vissa kallar för universum eller Gud, inte mamma. Men vad det heter eller hur det funkar har alltid spelat lite mindre roll för mig - att mina önskningar slår in är av större prioritet än om leverantören heter tomten (och jag funderar inte över hur tusan han kommer ner i skorstenen heller).


Däremot är det av vikt att hamna i rätt sinnesstämning innan man kan ta emot. Universum funkar lite som PostNord i den bemärkelsen, om du står och kikar ut genom fönstret hela dagarna tar det en evinnerlig tid. Är du riktigt ivrig råkar säkert postis lägga paketet i fel brevlåda när han väl kommer bara för att. Vi kör en liten recap i hur posten funkar bara för att göra det lite extra tydligt.


Du lägger en bok i varukorgen online, går till kassan, klickar i dina uppgifter, betalar och vad gör du sen? Det är det här som är essentiellt - du går vidare med ditt liv. Du släpper beställningen, du går och lagar mat, sticker till gymmet, ringer en vän.


Inte sitter du och funderar och klurar - blev det verkligen rätt, fick Adlibris rätt beställning? Har de packat min bok än? Visst tog de rätt från hyllan? Jag ringer och dubbelkollar för säkerhetsskull. Har PostNord fått mitt paket, står det rätt adress nu? Jag ringer dem också. Varför dyker paketet inte upp, har han cyklat fel? Jag går ut och kollar.


NEJ. Du litar på att du kommer få ditt paket inom 1-3 arbetsdagar precis som det stod på hemsidan. Och dyker det inte upp inom 3 dagar, då väntar du ett par till för du VET - det kommer (oftast i alla fall). Det här borde vi ta efter när vi beställer från universum.


Men det är just de där "kommer inom 1-3 arbetsdagar" som klurar till det lite för universums leveransfirma - för de kan inte ge dig ett tidsspann. Tidsspannet bestäms av dig, ditt humör och hur bra du är på att släppa taget. Så desto mer du kontrollerar och försöker styra, lista ut, undra, vända och vrida - desto längre tid tar det. Så det innebär att jag hade haft min drömlägenhet om jag bara chillat? Ja, lite så är det faktiskt.


I inlägget Grundkurs i Attraktionslagen del 1 pratar jag lite om grunderna till hur energierna funkar, att vi drar till oss den energin vi sänder ut och hur man önskar på rätt sätt. I det här inlägget ska vi fördjupa oss i hur vi tar emot våra önskningar. En minst lika utmanande process, om inte den svåraste av dem alla - speciellt för oss som är otåliga och har gediget kontrollbehov. Men om det är någon konst som är värd att verkligen nöta för att kunna bemästra så är det konsten att inte tänka på det man inte ska tänka på.


När vi lägger vårt fokus, vår uppmärksamhet på att fundera över vart önskningen tog vägen så är upplevelsen i sig en känsla av brist på vår önskning.


Vibrationerna är lägre för vi känner att något fattas oss, något saknas, vi undrar vart det är. Så länge vi fäster uppmärksamheten på brist - levererar universum endast mer brist. Paketet tappas bort, försenas eller vägrar dyka upp helt och hållet. Kom ihåg, vi måste vibrera på samma våglängd som det vi beställt. Vi måste finna känslan av att vi redan har det vi önskar, vi är så fullkomligt övertygade om att det är på väg (precis som när vi beställer en bok från Adlibris) och vi är medvetna om att vi varken styr processen eller hur snart den kommer fram - vi bara accepterar att den kommer när den kommer.


Tricket är att inte stå och kika ut genom fönstret i väntan oavsett om du väntar på en bok, kärleken i ditt liv, drömjobbet eller den snygga tröjan du såg i skyltfönstret. Har du någonsin fått något att hända genom att stå och stirra ut genom fönstret? Trodde inte det. Lita på att universum tagit emot din beställning, försätt dig i mottagarmode och invänta leverans.

Konsten att inte tänka på det man inte ska tänk på1. Uppmärksamma dina tankarUppmärksamma att du tänker på något du inte ska tänka på, om det så är exet du i hemlighet vill ha tillbaka, jobbet du drömmer om eller beskedet från läkaren du inte kan sluta tänka på. Lägg märke till tankarna som finns och skriv ned dem om det blir lättare att se dem framför dig.


2. Förlåt dig självFör att du tänkte tankarna, för att du fastnade i spiralen eller hakade upp dig på detaljerna. Det är mänskligt och helt naturligt att glida tillbaka hit, vi är programmerade att känna negativa känslor och vilja lösa problem - det är kopplat till vår överlevnadsinstinkt. Men du är inte en grottmänniska och du överlever utan dessa tankar. Så förlåt dig själv.3. Välj på nyttFör varsamt tillbaka din uppmärksamhet mot känslor och tankar som gynnar dig och din manifestering. Om du till exempel fastnar i känslan av ensamhet och tänker på partnern som lämnade dig - uppmärksamma kärleken du har runt i kring dig i de människor som finns där nu. Uppmärksamma kärleken du känner till dig själv. Välj bort tanken om tomrummet som lämnats, och se istället vad mycket rum som gjorts tillgänglig för annan (bättre) kärlek. Tacksamhet är det bästa botemedlet mot negativa tankar.4. Sätt bollen i rullningGenom att ta aktion. Kärnan i hur man tänker på något annat än det som man inte ska tänka på är att agera. Det spelar ingen roll vad du gör, så länge du gör det med vällust. Ta ett bad, tänd ett doftljus, ta en promenad, sätt på en film, ring en vän, laga en ny rätt, gå och handla.


När du gör något och är i nuet kan du varken ha ångest för det som varit eller oroa dig för det som kommer. Du lyfter alla blockader och det blir fritt fram för leverans.
Jag vet att det är svårt att lyckas vända tankar när man fastnar i negativa spiraler eller känner besatthet över till exempel förlorad kärlek. Men desto mer vi övar på att förlåta, välja nya tankar, känna tacksamhet, ta aktion och leva i nuet desto bättre blir vi på att vända spiralerna. Fira dina vinster - känn dig stolt och uppfylld när du lyckas vända spiralen efter en vecka i den, eller om du lyckades vända den efter en dag, eller efter tio minuter.


Och känn dig stolt även om du bara vände i tio minuter, en dag eller en vecka innan du är tillbaka i den. Det är helt okej, så länge du kommer ur den. Det är i den luckan när vibrationen skiftar som universum kan nå fram. Desto bättre du blir, och desto längre du kan hålla dig i en högre vibration - desto mer flödar till dig.


1 Comment


Pamela Carlstedt
Pamela Carlstedt
Aug 25, 2020

Aldrig hört talas om 10-10-10 tidigare, så enkelt egentligen, jag kommer definitivt använda mig av det nästa gång jag känner tvivel när ett beslut skall fattas. Tack.

Like
bottom of page