top of page

Varför drar han sig undan?

Just när man tror det går bra och flyter på - samtalen flyger, smsen flödar, likesen på instagram. Sen tyst. Knäpptyst. Vart fan tog personen vägen? Och sen kommer överanalysen. Vad gjorde jag? Är jag inte snygg? Träffade hen någon annan? Varför drar personen sig undan?? Finns det någon tanke som driver en mer till vansinne än den. Men egentligen är det inte komplicerat alls, och du behöver inte spela spel - du behöver bara bli en medveten strateg.


Det spelar egentligen ingen roll om du är helt singel, dejtar någon eller är i ett mångårigt förhållande. Ibland drar sig vår partner från oss, och anledningen är den samma (om än mer komplex) som när killen på Tinder tycks försvinna från jordklotet puts väck. Anledningen är den samma därför att anledningen är energier, det handlar inte om dig, din inkomst eller hur ditt skämt föll platt. Så du behöver inte fila på komiken - fila på energin du sänder ut så kommer du få all uppmärksamhet du drömmer om.Feminin vs. Maskulin energi


Vi alla besitter feminin och maskulin energi, det handlar inte om kön, det handlar inte om huruvida man är kvinnlig, manlig eller androgyn. Det handlar inte om utseende, personlighet eller motiv. Vi kan i stunder befinna oss i den ena eller den andra, och vi kan befinna oss i union inom oss själva - när båda energierna är i harmoni.


Yin = den feminina energin som ofta refereras till som the divine feminine. Energin är mottagande, intuitiv och vårdande.


Yang = den maskulina energin som ofta refereras till som the divine masculine. Energin är givande, bestämd och skyddande.


Det är omöjligt att finna balans och sedan behålla den konstant - det är ett flöde som förändras kontinuerligt. Vi har ofta, tack vare personlighet, temperament, anknytning etc. en mer dominant energi men genom att vara medveten om sina energier kan man balansera ut dem och nå harmoni. Både inom sig själv - och med en motpart (oavsett om det är en äkta make, ex-partner eller dejt).


När den maskulina energin dominerar tenderar vi vilja styra relationen i den riktning vi önskar - vi vill veta vart vi har den andra, vi vill bestämma tid, datum och förutsättningar för hur och när vi ska ses. Vi vill ge till den andra parten, erbjuda dejter, starta konversationer, vi vill ge av vår energi till den andra. Vi ser det kanske som att vi är raka och inte spelar spel. Vi vet vad vi vill ha och är villiga att skapa det. Vi ger, ger, ger av vår tankekraft, engagemang och vilja. Men egentligen drömmer vi om att den här personen ska vilja ge denna energin till oss - vi vill att de är engagerade, bjuder in, vill träffa oss, vill veta mer om oss, vill vara nära oss. Så vi ger lite till, för kanske att de förstår om vi visar hur villiga vi är. Det här behöver inte betyda att du ringer, smsar och klänger på personen som har fångat din uppmärksamhet. Det kan också innebära att du håller dig från att höra av dig, absolut vägrar fråga om en dejt eller tänker intensivt i 2h innan du formulerar ett sms. Om du känner att du ger energi till personen och situationen så spelar det mindre roll om du gör det tyst, du gör det lik förbannat.


Har ni hört talas om knapphetseffekten? När vi har full och oändlig tillgång till något tappar det värde, och när något upplevs knappt får det ett högre värde för oss. Kanske har ni upplevt att den där enda personen som gav dig lite uppmärksamhet och sen tog det tvärstopp - det är den vi blir galet förälskade i. Det är den personens sms vi maniskt väntar på, vi oroar oss konstant över vad personen tycker om oss, drömmer om hen och gifter oss med hen i våra drömmar. Samtidigt har du den där lite halvirriterade individen på jobbet som vill småsnacka lite väl mycket, lämnar ovälkomna presenter på ditt skrivbord och hör av sig obekvämt och irriterande ofta.


För att höja sitt egna värde i andras ögon behöver vi inte spela spel, vara svåra, räkna timmarna innan vi svarar på sms eller vara otrevliga och kalla. Vi kan helt enkelt prioritera oss själva - våra intressen, hobbies, vårt välmående, vår tid, våra gränser etc. Att springa efter någon, anpassa hela vårt liv efter dem, springa ut genom dörren så fort de vill ha oss eller leva med telefonen fastklistrad i handen OM de råkar få för sig att ringa höjer inte ditt värde i deras ögon. Genom att leva vårt liv, vara sanna mot oss själva, skapa ett liv vi trivs med och vara nöjda och glada där vi är så kan vi skapa rum för att låta människor segla in i vårt liv (av rätt anledningar). Du ska inte behöva rita kartan, spänna seglet, styra rodret OCH blåsa vinden åt dem.


Relationer är en dans, av energierna. Ge och ta, fram och tillbaka, push and pull. Vi ska aldrig bara pusha - för då kommer personen bara pull away. När vi backar graciöst, tar ett chill pill, balansera våra egna energier och skapa rum för att den andra ska kunna ge till oss så kommer de också att vilja ge till oss. När någon ger oss mindre är det inte ett tecken för att vi ska ge mer - tvärtom. Retreat. Om två maskulina energier möts finns det ingen mottagare, två kan inte ge energi samtidigt så personen som fångat ditt hjärta backar. Det enda sättet att få det du vill ha (uppmärksamhet, en dejt, deras eviga tillgivenhet) är att DU backar, skapar rum och försätta dig i mottagar-mode. Låt energin flöda till dig istället för att jaga den. Och om du tänker "men tänk om han försvinner istället då?" well - then he's doing you a favor!
Vill du veta vilken din ledande energi är så kan du testa detta test av Tony Robbins.


Vill du istället läsa mer om olika kombinationer och ta del av praktiska tips för att balansera din energi läs denna artikel på The Goop Lab.Kan attraktionslagen ge mig min drömpartner?


Ett klassiskt misstag vi alla gör from time to time är att vi reagerar känslomässigt utifrån den yttre verkligheten istället för att reagera utifrån vår inre verklighet. Vi märker att en kille backar energimässigt i en konversation, vi reagerar och sen blir mobilen tyst. Vi känner något och vi får sedan en bekräftelse på det vi känner - han tyckte inte jag var rolig, han är inte attraherad av mig. Det är väldigt enkelt att hamna här, eftersom att verkligheten är så himla... verklig. Men det du ser hända är inget annat än ett kvitto på din tidigare fokuseringspunkt. Du vibrerar på en frekvens och universum levererar exakt samma vibration tillbaka till dig. Hopplöst irriterande när man kommer på sig själv i efterhand! Testa att reagera utifrån det du vill se - och låt verkligheten ge dig bevis på det i stället.
När vi lyckas upprätthålla en känsla av uppskattning, uppmärksamhet eller attraktion - när vi upplever dem som naturliga, stadiga och oberoende yttre faktorer (som ett frånvarande sms t.ex.) så MÅSTE attraktionslagen matcha din vibration. Och när du väl möts av nya dejtingsinbjudningar, en make som helst plötsligt är väldigt intresserad av precis just den där restaurangen du varit sugen på etc så verkar helt plötsligt anledningarna till den tidigare frånvaron logisk. Istället för att fantisera ihop anledningarna till varför han inte är intresserad eller hör av sig (som att du är tråkig, inte tillräckligt rolig eller snygg) försök att spekulera så lite som möjligt. Tortera dig inte i onödan, orsakerna har i de allra flesta fall att göra med något inom personen själva och inte dig. Det mest produktiva du kan göra är att värna om din inre verklighet och balansera din maskulina och feminina energi.


Puss!

Comentarios


bottom of page