top of page

Hur man playar en player

Har du också någon kompis som alltid lyckas få personen hon spanat ut? Som pekar lite nonchalant på en omänskligt snygg person och säger "honom ska jag ha" och vips hoppsarskuttar din polare iväg med vinsten i högsta hugg. Inte nog med det lyckas karln bli som besatt?


Eller har du råkat gå och bli kär i en player? Den där som hoppsarskuttar iväg med dig?


Det finns tider i ens liv för att söka efter den rätta. Och så finns det tider i ens liv där man stöter på en player, då kan man tillåta sig lära sig något av spektaklet.


I present to you: en steg-för-steg guide till vad du ska göra vid just sådana tillfällen.OBS Det finns säkert både kvinnliga och manliga players men för enkelhetens skull förhåller vi oss i det här exemplet till manliga sådana.

Varför playar man?- Kort och gott, bekräftelsebehov. Man ökar intresset för sig själv när andra är mer intresserade av en, än vad man är av dem. Varenda erövring är som en pokal i ett påhittat prisskåp.


- Man använder playandet som en metod för att undvika komma i kontakt med sina egna känslor av t.ex. rädsla för att commita, rädsla för sårbarhet, trauman eller kom nyss ut ur ett förhållande. Det är ett sk. undvikande beteende.


Hur vet man att man har att göra med en player?


  1. En player ger dig tillräckligt mycket uppmärksamhet för att få dig på kroken, men får dig alltid att känna känslan av att du behöver MER. Konstant känsla av lätt besvikelse/hunger.

  2. Playern hör av sig till dig men ger ingen energi i konversationen. Han initierar men försöker försätta dig i position att jaga honom. Skriver tex hej men inget mer av substans. Han började, men du äger allt ansvar över kontakten.

  3. Han ger dig initialt mycket bekräftelse för att sen totalt glida ur bild. Bli inte förvånad av pussemojis, gumman, våra barn och när vi gifter oss för att sen ragga på en annan tjej mitt framför dina ögon.

  4. Spelar upptagen och svarar segt. Hör lägligt nog av sig lagom till helgen.


Forskning visar att spela svår är en mycket bra metod för att öka intresse för sig själv, så länge man gör det med precis rätt mängd. Vid t.ex. kortare sexuella förbindelser fungerar det inte alls - utan då är det bättre att vara väldigt på och "lätt". Här funkar flirtiga meddelanden och passionerade kyssar väldigt bra. Därför är många players oerhört charmiga, pussemojis och kvicka i svaren tidigt i kontakten tills de fått vad de vill ha. Då drar de helt enkelt sig tillbaka och blir svåråtkomliga. Vart tog den härliga killen vägen, undrar du? Blev du smärre besatt fast du från början inte var det minsta taggad?


Well, you just got played.


Om poängen istället är att hitta en äkta make då är det enligt studien bättre att spela lite spel, man blir helt enkelt mer attraktiv av det - då man signalerar att man är lite mer svåråtkomlig och har ett högre värde.


Den här metodiken använder players sig av - för att höja sig själva i dina ögon. Först är han easy peasy lemon queezy och sen difficult difficult, lemon difficult. Desto svårare han är, desto mer tillgänglig blir du och i samma veva sänker du ditt egna värde (i dina egna, och i hans, ögon).


Vilken tur att du trillade in just här, va?


Ett varningens finger


- Att playa är motsatsen till att dejta med ett hälsosamt förhållande i sikte.


- Alla players är fortfarande människor med känslor och rädslor, förmodligen har de lite extra mycket sådana vilket är just varför dem playar från första början.


- Att ge dig in i ett situationship med en player utan att veta vad du gör kommer i 10 fall av 10 resultera i hjärtesorg och drama deluxe.


- Playa aldrig med en intention av att skada någon annan, gör det med ambitionen att komma ut ur det hela med din integritet intakt.

Playerns påhittade prisskåp

och hur du undviker att hamna därDesto mer lyckade, snygga och framgångsrika personer som en player lyckas snärja är - desto mer värdig känner han sig. Vi behöver komma ihåg att players playar pga bekräftelsebehov. Så för att fylla det lella behovet så behöver han fylla på med kvinnor som ger just bekräftelse. Det gör bara 11/10 tjejer. Det är ju inte ball att snärja en enkel tjej, desto högre rankad tjej i hans ögon desto större pokal att ställa in i skåpet. "Om DEN HÄR värdiga elva poängaren väljer MIG, då måste det betyda att jag också är värdig. Och om tio, femton, tjugo sådana kvinnor väljer mig? Då måste jag verkligen vara ett riktigt kap."


Paus för att googla innan vi fortsätter: Charlie Sheen.


Synd att det inte riktigt funkar så. Det funkar snarare som ett beroende. Första gången playern blir vald av en riktig elva poängare exploderar signalsubstanserna i kroppen och känslan av att ha blivit vald av den här människan känns nästan euforisk. Men för varje gång känns det lite mindre, och dosen räcker inte riktigt till. Det behövs mer, oftare och starkare doser. Och vips blir utbudet mindre tillfredställande, och vips har alla elva poängare gått och förlovat sig och skaffat barn med varandra, och vips hittar man en person som man genuint tycker om - och då sitter man inte på rätt verktygslåda för att hantera det. Det inre såret av ovärdighet och avvisande består, och blir djupare med tiden. När andra personer utvecklade sina relationella kvaliteter, läkte sina inre sår och mötte varandra med sårbarhet för att genuint välja varandra så spenderade playern sin tid med att samla sina påhittade pokaler.


Jag säger det igen, googla: Charlie Sheen.


Och vet ni vem som kramar en om nätterna eller torkar ens tårar när man går igenom något svårt? Inte påhittade pokaler i alla fall.


SÅ!


Nu har du en player på kroken, och först och främst: det säger ingenting om vem du är, vem playern är eller vad någon av er är värda. Det handlar snarare om era egna föreställningar, gränsdragningar och ageranden. Och det är tre ting vi kan påverka.


Hur man playar en player


När du stöter på en player behöver du först och främst avgöra vart du själv befinner dig i ditt liv, innan du väljer approach:


1. Du söker egentligen genuin kontakt med en sund och kärleksfull varelse


2. Du är öppen för att plocka russinen ur kakan för att sen tacka för dig


Det finns inga rätt eller fel här, var sak har sin tid och plats. Var ärlig med dig själv och välj approach därefter.


1. Om du söker genuin kontakt med en sund och kärleksfull person


Om en player gör entré i ditt liv och fångat ditt intresse men du innerst inne vet att du söker en hälsosam och givande relation (eller bara vill må bra och vara en god medmänniska): försök inte ens.


Det finns oändligt med människor som söker samma sak som du, och som är villiga att ge av sig själva helt och hållet. Låt inte den här playerns charm, attraktiva yttre eller smooth talk lura i dig något annat.


Lita aldrig på vad en player säger, de säger vad dem behöver säga för att få det dem vill ha "jag kanske kan tänka mig en relation" "jag vill ju bara vara med dig" "du är min drömtjej" "jag bryr mig om dig". En player behöver bara få in en fot genom dörren för att kunna börja spela spratt i ditt huvud, det klokaste är att krasst konstatera "snygg person, men det finns fler och dem kommer ge mig det jag vill ha mer oproblematiskt". Stäng dörren, kasta bort nyckeln.


När du vet vad du vill ha gör du bäst i att vara selektiv med vilka människor du släpper in i ditt liv. När du och en player vill spendera er tid på två helt olika vis - rekommenderar jag att ni gör det med andra människor, som känner likadant.


2. Om du vill plocka russinen ur kakan och sen tacka för dig


Om du trillar in i en attraktiv player och har tid och rum för aktivitet - why the fuck not. Eller hur? Du märker att den här personen vill placera dig i sitt påhittade troféskåp så du gör en fint och placerar han i din, ni båda får som ni vill men du går ur situationen med hälsan i behåll.


Välkommen till playa-en-player skolan.


OBS


- Utöva absolut inte dessa metoder på någon du faktiskt har känslor för, eller kan utveckla känslor för. Strängt förbjudet.

- Lek inte runt med oskyldiga människors känslor, rädslor och trauman. Agera bara på sätt som får dig att sova gott om nätterna. Vi vill vara relativt sunda personer, inte efterlikna psykopater.

- Gör en grundlig utvärdering om du verkligen har att göra med en player. Märker du att den här personen försöker manipulera dig? Leker med dina känslor? Inte ämnar show up hälsosamt? Kommunicerar dåligt? Uppenbart raggar på andra samtidigt?


- Spela inte svår. As a matter of fact, spela sjukt lätt. Svara snabbt på sms, var go och glad, skratta med i alla dåliga skämt, låtsas bli glad för smöriga komplimanger. Svälj playerns krok med hull och hår. Håll med om allt, ifrågasätt inget - sen gör du vad som är bäst för dig!


Lets go!

Steg 1.

Hör aldrig av dig först. Men när playern hör av sig svara alltid direkt, var enkel.


Det här spelar på något som inom psykologin kallas för operant betingning, vi "straffar" någon genom vår frånvaro när dem inte hör av sig - men "belönar" dem med uppmärksamhet och bekräftelse så fort dem hör av sig till oss. Vi vill han ska TRO att han har oss runt sitt finger när vi hörs, men när han kör sitt game att försvinna undrar han vart du tog vägen och varför du inte jagar efter. Tids nog kommer han att slänga ut en liten krok för att se vart du tog vägen. Då vet du vad du ska göra.


Om dem helt enkelt slutar hör av sig då? Då hörs ni helt enkelt aldrig igen. Grattis, du vann!


Steg 2.

Svara inte om dem inte ställer en fråga. Spegla deras effort.


Playern vill gärna få dig att jobba för dem genom att göra allt grovarbete, och så kan vi ju inte ha det. Finns det inget att svara på så är konversationen över, ta inte ansvar för att föra samtalet vidare. Underhåll dig med annat/andra under tiden det blir tyst. Gå vidare med ditt liv. Lär playern att han måste ta ansvar för samtalet om han ska samtala med dig. Eftersom players har svårt att bli avvisade kommer de sannolikt plocka upp kontakten igen för att testa lyckan.


Spela på det som inom psykologin kallas för "knapphetseffekten" desto mindre de får av dig, desto högre värde tillskriver dem dig och - desto mer vill dem ha dig. Vi kör helt enkelt en UNO reverse på dem och vänder bekräftelsen mot oss själva.


Steg 3.


När ni ses är du en dröm.


Inga spel då. Var ditt härliga, glada, intresserade jag och behandla personen som en kunglighet. Ha roligt, njut av tiden, sprid positive vibes. Det här är trots allt den enda plus-sidan med att ägna sig åt att playa en player, detta är skördefesten av allt ditt hårda arbete.


Steg 4.


Glid ur bild.


Var skitrolig och jätte-på när ni ses för att sen slå över till "vart tog hon vägen?". Det här är manipulation i sitt esse, så gör det inte mer toxic än det behöver vara. Dra inte en full on ghost, utan bara... lägg uppmärksamheten nån annanstans en stund. Playern tror först att han har dig runt sitt finger, men när du försvinner blir dem osäkra och behöver söka mer kontakt för att återta kontrollen. Eller ja, den inbillade kontrollen. Han måste fortfarande tro att han playar dig ju.


Försvinn inte för ofta, ghosta inte var och varannan vecka det är för uppenbart och han kommer att förstå mönstret. Nån gång då och då bara - låt din player undra vad tusan du sysslar med. Ge dem en tankenöt. Samtidigt upprätthåller du ditt liv, dina intressen, andra människor, vänner - att ha ett "fullt" liv är både attraktivt men gynnar framförallt dig i det stora hela. Gör inte playern till centrumet i ditt liv.


Steg 5.


Var vag.


Spela lättfångad men var inte det. Visa intresse samtidigt som du är otydlig och vag "vi hörs sen". Sånt här driver en player till vansinne eftersom det är deras egna metodik, när du tar deras plats tvingas de in i den plats de planerat för dig. Du måste dock genuint känna att du inte bryr dig om ni aldrig hörs eller ses igen. Även om ni förmodligen kommer göra det. Tålamod är en fiskares bästa vän!


Steg 6.


Snacka aldrig ner en annan person. Var cool och skön.


Det här är ett råd for life egentligen, snarare än bara för att playa players. Dissa ingen, var inte nedlåtande, om de säger något positivt om någon av motsatta könet ta det inte personligt och dissa inte. Du är perfekt som du är i hela din härlighet, var självsäker och säg snarare något positivt om den bredvid. Tvivla inte på dig själv, jobba kontinuerligt hela tiden med att stärka dig själv och din integritet. Å ena sidan är det attraktivt och å andra sidan mår du bättre av det!


Steg 7.


Avsluta på topp


Players kan man hålla varma i flera år, segla ur bild för att sen plocka upp kontakten igen om man vill. Men känner du dig klar med cirkusen så gör du bäst i att så öppet och ärligt tacka för tiden, engagemanget och säga adjö. Finns ingen anledning att vara dryg eller otrevlig, "det har varit roligt men nu kommer jag att gå vidare med mitt liv". Avslut känns alltid så mycket bättre när vi gör dem trevliga och tydliga.


Det blir också din sista playning av playern eftersom dem förväntar sig vara den enda som har kontroll över situationen och kan avgöra när det är på eller av.


Äg ditt liv och tacka för leken så länge den varade. Mot nya äventyr!God fiskelycka och - var försiktiga!Commentaires


bottom of page